Diş Eti Estetiği kordondent karsiyaka

Diş Eti Estetiği

Estetik diş hekimliğinin, belki de en önemli ama genellikle önemsenmeyen detayı dişeti estetiğidir. Gülümseme bir harmoni içinde olduğunda ancak güzel olabilir. Bunlar diş şekli ve yüze uyumuyla başlasa da, dişlerin birbiri ile kapanışı, çenelerin ve burnun bunlarla uyumu, dudak ve dişetleri bu harmoniyi oluşturan parçalardır.

Estetik dişhekimlerinin kolayca düzeltebilecekleri ve gülüşe büyük fark katacak dişeti estetiği bir kaç metodla sağlanmaktadır.Bu metodların kullanımı ise vakaya uygulanması gereken düzeltmenin şekline ve miktarına göre değişir. Bunlar bazen eksiltme bazen de ilave şeklindedir. Öncelikle güzel bir dişeti derken neden bahsettiğimizi netleştirmek gerekir. Sağlıklı dişeti açık pembe , portakal kabuğuna benzer hafif pütürleri olan ve kanamasız dişetidir. Sağlık olarak varmak istediğimiz sonuç budur. Şekil olarak ise gülümseme anında ön orta dişin tepe noktalarındaki sınırdan dudağa hafifçe dokunan ve diğer dişlerle belli bir ideal forma uygun şekilde yerleşmiş dişetlerini anlarız.

Bazen de çok güzel dişleri dişetindeki şekil bozukluğu yüzünden ahenksiz bir gülümseme olarak değerlendirmek mümkündür.

Dişeti seviye bozuklukları ve aynı zamanda dişsel problemlerin de olduğu vakalar, elbetteki en radikal değişikliklerin yaratılabildiği vakalardandır.

Dişeti estetiğinde önemli olan gülüşün doğru değerlendirilmesidir. Bazen çok küçük düzeltmeler bile gülüşün dengeli ve hoş görünmesi için yeterlidir.

Dişetlerinin çeşitli nedenlerle bölgesel çekilmelerinin olduğu vakalarda ise amacımız eksilen dişeti dokusunu yeniden kazandırmaktır. Bu amaçla yapılan operasyonlara ‘dişeti greft’ operasyonları denir. Hem estetik hem de sağlık açısından önemli operasyonlardır. Burada önemli olan çekilme sebebini doğru tespit edip,operasyonla kazanılan dişetinin aynı etkene maruz kalarak aynı şekle dönmesini önlemektir. Dişetlerindeki her çekilmenin bir anlamı vardır ve eğer çekilme bölgesel ise bu sebebin dişeti hastalığından farklı bir problem olma ihtimali yüksektir.

Kısaca güzel bir gülüş tesadüflere bağlı değildir. Detaylarıyla hesaplanması gereken bir matematik problemi gibidir. Bu problemde dişeti estetiği de denklemin en önemli parçalarından biridir.

Girne Cad. No: 9/A
Karsiyaka / Izmir / TURKEY

+90 (232) 463 66 32
+90 (530) 775 11 87

Çalışma Saatleri
Paz - Cum: 9:00 - 20:00

Randevu Talebi
info@kordondent.com.tr