Ortodonti

Ortodonti

Ortodonti çapraşık dişlerin düzeltilmesi, diş, çene ve yüzdeki uyumsuzlukların giderilmesi ile ilgilenen bir bilim dalıdır.
Dişlerdeki çapraşıklıkların düzeltilmesi ile önemli bir estetik kazanım sağlandığı gibi, ağız ve diş sağlığına da pek çok katkıda bulunulur. Çapraşıklıkların giderilmesi ile bu bölgelerin daha kolay ve etkili temizlenmesi sağlanır, böylece çürük ve diş eti hastalıklarının önüne geçilmiş olur. Ayrıca dişlerin ve çenelerin birbiriyle kapanışları düzeleceği için daha sağlıklı çiğneme fonksiyonu kazanılmış olur. Çocuğunuz yaklaşık olarak 7 yaşına gelince, bir ortodonti uzmanı tarafından böyle bir tedaviye ihtiyacının olup olmadığının belirlenmesi gerekmektedir.

Ortodontik tedavi için yaş sınırlaması yoktur. Dişleri çevreleyen kemikleri sağlıklı olan herkese ortodontik tedavi uygulanabilir. Ayrıca artık braketler diş renginde porselenden yapılmaktadır. Böylece braketlerinizi kolay kolay kimse fark edemez. Tedavi, hastanın problemi ve yaşına göre 3 ay ile 30 ay arasında sürer.

Braket tedavisine ek olarak , şeffaf plaklar ile de ortodontik tedavi uygulaması günümüzde yaygın olarak uygulanmaktadır. Şeffaf plakların kullanım kolaylığı ve estetik olarak son derece kabul edilebilir olması bu tedavinin özellikle yetişkin hastalar arasında çokça tercih edilmesinin başlıca sebepleridir.
Hangi tedavinin size daha uygun olacağı konusunda hekiminizin tanı ve görüşleri yol gösterici olacaktır.

ORTODONTİK TEDAVİNİZ SIRASINDA DİKKAT ETMENİZ GEREKENLER

  • Braketler yiyecek ve bakteri plağının kolayca toplanmasına sebep olurlar. Bu yüzden ağız bakımı büyük önem taşır. Orta yumuşaklıkta bir fırça kullanmak gerekir. Özel ortodontik fırçaların kullanılması da yararlı olur. Superfloss diş ipi kullanmak hijyenin tam sağlanması açısından büyük önem taşır.
  • Ağız hijyeninizi sağlamak için size yardımcı olacak diğer bir yardımcı materyal ise interdental fırçadır. Ayrıca ağız gargaraları fırça ve diş ipinin yanında yardımcı olarak kullanılabilir, ama unutmayın ki asla fırça ve ipin görevini göremezler.
  • Elma, havuç gibi sert yiyecekler bıçakla kesilerek yenmelidir. Yoksa braketlerin kırılmasına neden olabilirler.
  • Özellikle kabuklu ve sert çerezler braketlerin kırılmasına sebep olabileceği için bunların tüketilmesinden kaçınılmalıdır.
  • Bu dönemde diş eti sağlığınız açısından rutin kontrolleriniz büyük önem taşımaktadır.

Girne Cad. No: 9/A
Karsiyaka / Izmir / TURKEY

+90 (232) 463 66 32
+90 (530) 775 11 87

Çalışma Saatleri
Paz - Cum: 9:00 - 20:00

Randevu Talebi
info@kordondent.com.tr